Hoppa till sidans innehåll

Mattias Jogmark juniormästare

04 SEP 2013 00:11
Mattias Jogmark tog guld i korthåll ställningar och brons i korthåll liggande.
Skånelaget tog guld i korthåll ställningar och silver i korthåll liggande.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 20:53

JSM och RM har i helgen ( 30/8 - 1/9) arrangerats i Västerås för gevärsskyttarna och
framgångarna lät inte vänta på sig.
 
Mattias Jogmark Falsterbo-Vellinge skytteförening tog guld i korthåll ställningar då han blev Svensk Juniormästare i korthåll ställningar på söndagen!
Med Mattias i Skånelaget och i Falsterbo-Vellinges föreningslag tillsammans med Andreas Christensson blev det ytterliggare två guld i lag.
Mattias sköt utmärkta 193p i grundomgången trots den besvärliga vinden och han fortsatte i samma stil under finalen där han sköt 135p och slutade på 328p, 4p före 2:an Erik Sundquist/ Berga uskf. Andreas Christensson/Falsterbo-V. skf kom 7:a i finalen. Skånelaget bestod av Mattias Jogmark, Andreas Christensson, Johanna Klemmedsson, Timmy Jerlström och Sarah Nilsson.
 
I JSM korthåll liggande sköt Mattias Jogmark 194p i grundomgången och 146p i finalen vilket var 3.e bästa resultat i finalen, som förde Mattias upp till en bronsplats.
Ystads Sarah Nilsson var en poäng efter Mattias och stannade på en 5:e plats.
Skånelaget som bestod av Mattias Jogmark, Andreas Christensson, Johanna Klemmedsson, Timmy Jerlström och Sarah Nilsson blev 2:a efter Småland.
Falsterbo-V blev återigen bästa föreningslaget från Skåne och slutade på 4:e plats med Mattias J. och Andreas Ch. i laget.
RM skytten Henrik Bengtsson/Svedala-Börringe tog en silverplats i korthåll liggande på 340p, en poäng efter segrande Elin Åhlin/Bälgviken. Sofia Åkesson/Lomma var ytterliggare en poäng efter och blev 6:a.
 
Under fredagen var det korthåll fält som genomfördes och här var det Sofia Åkesson Lomma skytteförening som bärgade första medaljen till Skåne, en bronsmedalj i RM klassen. Johanna Klemmedsson Christianstad bästa JSM Skåning på 11:e plats och hon ingick i föreningslaget som blev 4:a. Skånelaget tog den "klassiska Svenskplaceringen" en fjärde plats.
 
I 300meter liggande JSM blev Oscar Klemmedsson/Christianstad 4:a på 336p och i RM blev Henrik Bengtsson/Lomma 5:a på 339p.
I 300meter ställningar JSM blev Oscar Klemmedsson/Christianstad 7:a och i RM blev Linn Holgersson/Öved-Östraby 5:a
Christianstad Skyttesällskap med Andreas Christensson och Oscar Klemmedsson kom på 2:a plats i 300m ställningar och 5:a i 300m liggande.
 
Nästa år arrangerar Christianstads Skyttesällskap JSM och RM i gevärsskytte.
Skånes Skyttesportförbund
Gevärssektionen

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Skånes Skyttesportförbund
Bo Högberg, Stenskogsvägen 6
243 30 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link