Hoppa till sidans innehåll

Digitalt årsmöte i Gevärssektionen 24/3

29 MAR 2021 08:09
Gevärssektionens första digitala årsmöte avklarat.
Ordf. Fredrik Löfvander sammanfattar mötet.
  • Skapad: 29 MAR 2021 08:09

Gevärssektionen höll sitt första digitala coronasäkrade årsmöte via Teams. Uppslutningen var bra och tekniken fungerade ypperligt. Det konstigaste för mig som ordförande var att använda omvänd frågeställning, d v s "är det någon som är emot förslaget?" och tystnad då = förslaget antaget.

2020 har varit ett speciellt år i pandemins tecken. Flertalet tävlingar har ställts in men kreativiteten bland skyttar, ledare och föreningar har varit stor och ett flertal av mästerskapen har kunnat hållas. Vissa fysiskt och vissa på hemmabana. Vi hoppas på ett bättre 2021 och att vi kan ses ute på skjutbanorna samt hålla utbildningar. Särskilt då föreningsledarutbildningar som vi förstått är eftertraktade. 

Årsmöte:

Fredrik Löfvander och Bo Högberg valdes till ordförande respektive sekreterare och Anders hansson verkade som moderator.

Verksamhet 2020, verksamhetsplan och budget 2021 godkändes av årsmötet.

Val förrättades:

Fredrik Löfvander Kävlinge SPK omvaldes till sektionen ordförande. Till ledamot valdes Patrik Andersson Bromölla på två år.

Till grenledare, tillika styrelseledamöter omvaldes följande: 6,5-300 m, Lennart Albinsson Össjö, Kpist och Ak4, Lars Lennartsson, Löderup och Ungdom Bo Högberg.

Grenledarna för Luftgevär-10 m och Korthåll-50 m hade avböjt omval. Valberedningen saknade förslag på dessa poster samt även för posten som Utbildningsledare. Dessa poster lämnades vakant och styrelsen i samarbete med valberedningen fick i uppdrag att ta fram en handlingsplan för att under året lösa dessa uppgifter samt försöka hitta personer till dessa befattningar.

Övrigt:

Det framkom önskemål om att hålla fler utbildningar, särskilt föreningsledarutbildningar. Styrelsen tittar vidare på möjligheten att kunna hålla digitala utbildningar samt även hålla utbildningar i samarbete med våra granndistrikt. 

Inom Svenska Skyttesportförbundet och SISU Idrottsutbildarna erbjuds digitala utbildningar. För mer information se

https://www.skyttesport.se/Information/Nyheter/SvSF/DigitalautbildningarviaSISUIdrottsutbildarnaochSvSF/

 

Det pågår i Svenska Skyttesportförbundet ett stort arbete att se över befintliga utbildningar samt hitta andra former och upplägg för dem. Arbetet leds av Eric Wallberg. För mer information se utbildnings-hemsidan:

https://www.skyttesport.se/Utbildning/

Avslutning: 

Lars Lennartsson förevisade vilka som erhållit Riksmedalj och diplom under 2020. 

Avslutningsvis avtackades Per och Andreas för deras insatser i sektionen inom Korthåll-50 m respektive Luftgevär-10 m. Stort tack för era insatser under åren. Styrelsen återkommer med en mer formell avtackning när tillfälle ges. 

Fredrik löfvander

Ordförande Gevärssektionen Skånes Skyttesportförbund

Skribent: Bo Högberg
E-post: This is a mailto link
Skånes Skyttesportförbund
Gevärssektionen

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Skånes Skyttesportförbund
Bo Högberg, Stenskogsvägen 6
243 30 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bo.hogberg.skyttespo...